BASE :
1. 1/2 roll digestive biscuit (nak lebih pon boleh bergantung kpd besar loyang)
2. 1/2 butter (Buttercup)
3. 1 sudu besar caster sugar
Biskut dihancurkan sehingga halus dan digaul dgn butter. Gaul sehingga sebati until moist. Press dan ratakan sehingga padat. Simpan dalam fridge sementara menyediakan bahan lain.
FILLING :
Bahan A
1. 2 bar PHILIDELPHIA cream cheese (brand Kraft packing warna kelabu)
2. 1/2 cup caster sugar
3. 2 biji telur
4. 1 sudu besar jus lemon
5. Sedikit garam sebagai perasa (1/2 sudu kecil atau kurang)
Gaulkan kesemua bahan menggunakan mixture sehingga sebati.
Tuangkan ke atas biskut yg telah dipadatkan dlm loyang tadi.
Bakar selama 20 minit (375F atau 150C)
Topping : You all boleh pilih la nak strawberry jam ke, blurberry jam ke, just sapukan atas cake lepas dh siap masak :)
SELAMAT MENCUBA !
nk try!
ReplyDelete